Šampon za keratin

U zavisnosti kako ćete negovati kosu posle keratinskog tretmana možete produžiti ili smanjiti dužinu trajanja. Da bi efekat keratinskog tretmana bio što dugovječniji vrlo je važno odabrati pravi šampon za vašu kosu. Ali to je samo jedan bitan faktor koji će održati vašu kosu što duže pravom. Pre nego što krenemo u preporuku šampona, vrlo je važno ispoštovati sledeće korake kako bi produžili trajanje keratina.

Nedelju dana prije tretmana keratinom treba koristiti neki regenerator za kosu ili šampon koji ima regeneracisko dejstvo (bez sulfata). Ovo će pomoći da uklonite ostatke proizvoda za oblikovanje, ulja i nečistoće sa kose i omogućiti keratinu da bolje prodre u vašu kosu.

Ako imate ispucane krajeve ili oštećenu kosu, razmislite o šišanju pre tretmana. Ovo osigurava da se tretman keratinom nanese na zdraviju kosu i omogućava bolju ravnotežu tretmana.

Dva dana pred tretman izbegavajte korištenje ulja i regeneratora za kosu, jer to može ometati proces ravnanja.

Ofarbajte kosu prije keratinskog tretmana, jer tretman zatvara boju i produžava njen vek trajanja i dodatno je čini sjajnijom.

Izbjegavajte vlagu i kišno vrijeme. Tretmani keratinom deluju tako što zatvaraju tečni oblik keratina u kutikulu kose uz pomoć toplote. Pre tretmana je važno da zadržite kosu suvom. Izbegavajte pranje kose 24-48 sati pre tretmana i ne koristite proizvode za oblikovanje.

Dobro bi bilo da pripremite odgovarajuće šampone za kosu (o kojima će biti više riječi u daljem tekstu), jer ćete u daljem periodu morati brinuti o svojoj kosi.

I ako ne ispoštujete sve korake, vaš tretman keratinom će svakako uspjeti. Ali što više koraka ispoštujete efekat će biti duži.

Zlatno pravilo nakon keratinskog tretmana je ne dirati kosu 3 dana. Tri dana treba paziti da se ne poremeti oblik kose da bi dobili najbolji rezultat. Kosa je ta tri dana svježa i kakva bude u tom periodu, takva će biti i kasnije.

Ne perite kosu 3 dana nakon tretmana. Ako je moguće idealno bi bilo da produžite na 7 dana kako bi omogućili bolje upijanje keratina u kosu.

Suzdržite se od dodirivanja kose suviše često, uključujući i sklanjanje kose iza uha. Takođe, izbegavajte nošenje predmeta kao što su kape ili ukosnice u prvih 72 sata, jer ovi postupci mogu uzrokovati talase i uvijanja u strukturi kose. Stoga je ključno da u tom periodu pustite kosu da ostane što je više moguće netaknuta.

Održavajte kosu suvom i izbegavati situacije gde postoji rizik od vlaženja kose. Ovo uključuje i situacije poput znojenja, pa je preporučljivo odložiti intenzivne treninge u teretani. Ako je vreme posebno vlažno, trudite se ostati unutar prostora sa uključenim klima uređajem.

Idealno bi bilo prati kosu šamponom za keratin svakih 4-7 dana čak i nakon što prođe prvih 72 sata od tretmana. Izbjegavajte korištenje lepljivih preparata kao što su vosak, gel, pena, lakovi… Izbegavajte dodir sa hlorom (ako ste plivač) i nosite neku zaštitnu kapu leti, ako ste izloženi povećanim UV zračenjem.

Ponekada treba prati kosu šamponom ili balzamom koji u sebi imaju keratin. To će pojačati dejstvo keratina i produžiti mu vek. Svakako to ne treba stalno činiti.

Sa sigurnošću možemo reći da je ovo najvažniji korak u njezi kose tretiranom keratinom. Takva kosa je prava i samim tim je mekana i svilenkast. Tako da treba voditi posebnu brigu o njoj.

Da bi vaša kosa ostala što duže prava, treba koristiti šampone koji u sebi imaju prirodne sastojke i pravljeni su na biljnoj bazi. Takvi šamponi u sebi nemaju sulfate koji će smanjiti trajanje keratina.

Biljni šamponi su blagi, ali djelotvorni. Oni će očistiti kosu i kožu glave, a neće oštetiti dlaku. Skinuće višak masnoće, a keratin će ostati neoštećen.

Izbjegavajte šampone koji mnogo penušaju, imaju lep i primamljiv miris. To su šamponi koji su puni sulfata i parabena. Ovi sastojci čine kosu krtom i suvom, a dodatno sa svakim pranjem smanjuju vek keratinskom tretmanu.

Ako se i dalje dvoumite i ne znate koji šampon da odaberete. Mi ćemo vam dati par konkretnih sugestija za vaš šampon, koji će njegovati vaš kosu.

Gravier Šampon Cosmo Naturel je idealan šampon za kosu tretiranu keratinom. Sadržaj je 98% prirodnog porekla od čega je 30% sastojaka potiče iz organske proizvodnje. Šampon posjeduje COSMOS ORGANIC sertifikat Cosmecert u skladu sa COSMOS standardom.

Organski šampon bez sulfata, namenjen svakodnevnoj upotrebi, poseduje sertifikat i pruža umirujuća i omekšavajuća svojstva. Formulisan je s ekstraktom ovsa, nevena i meda. Ekstrakt ovsa obogaćen je proteinima, ugljenim hidratima i lipidima koji hrane kosu, čineći je hidriranom i mekom na dodir. Organski neven sadrži gama-muurolen, molekul koji pruža umirujuća svojstva šamponu. Med, bogat prirodnim aktivnim sastojcima, čini ovaj šampon izuzetno dobrim hidratantnim, nežnim i omekšavajućim sredstvom. Ovaj šampon je idealan za često pranje i odgovara svim tipovima kose. Bez sulfata i konzervansa, njegova penušava baza nije sulfatisana i prošla je dermatološko testiranje. Formulacija uključuje organski glicerin, a miris je 100% prirodan. Svi biljni aktivni sastojci potiču iz organskog uzgoja.

Šampon Bez Sulfata i Parabena s Keratin Kompleksom. Ovaj šampon bez soli i parabena obogaćen je keratin kompleksom i nježnim regeneratorom. Savršen je za svakodnevnu upotrebu i prilagođen svim tipovima kose, posebno preporučljiv za tretiranje oštećene kose. Idealno se koristi nakon tretmana keratinom, produžavajući njihove benefite. Osvježava i obnavlja oštećenu kosu, pružajući joj mekoću i sjaj.

Ovaj šampon je sto posto prirodan i na biljnoj bazi. Idealan je za održavanje kose tretirane keratinom. Postoje dvije vrste od kestena i kamilice.

Kamilica:

Delikatna formulacija šampona nudi nežno čišćenje i jačanje kose. Zahvaljujući optimalnoj kombinaciji ekstrakta kamilice i kantariona, ovaj šampon je idealan za svakodnevnu upotrebu, posebno za suvu i farbanu kosu. Kosa postaje sjajna i svilenkasta, a dodatno je obogaćena svežim mirisom kamilice.

Ovaj šampon je sto posto prirodan i na biljnoj bazi. Idealan je za održavanje kose tretirane keratinom. Postoje dvije vrste od kestena i kamilice.

Kesten:

Penušava tekstura ovog proizvoda temeljno čisti vašu kožu glave. Bogat kompleks ekstrakata divljeg kestena i kantariona pruža obilje blagotvornih minerala, skroba i vitamina. Ova formula intenzivno hidrira, regeneriše i revitalizuje kosu, ostavljajući je mekom i sjajnom.