Šampon za dubinsko pranje kose

Pitate se kako deluje i kada koristiti šampon za dubinsko pranje kose i ko ga sme koristiti? Upravo na ta pitanja ćemo vam dati odgovore. Pored toga daćemo vam par konkretnih predloga šampona za dubinsko pranje kose.

Prije svega važno je napomenuti da su ovi šamponi mnogo jači od običnih šampona. Dubinski prodiru u skalp i temeljno čiste koren i vlasi. Niti jedan šampon neće tako drastično očistiti skalp i dlaku i osloboditi je štetnih materija, a pored toga će intenzivno nahraniti koren i vlasi. Bukvalno služi kao totalni reset za vašu kosu i vraća je u prvobitno stanje. Sada kada znamo kako deluje šampon za dubinsko pranje kose, moramo znati kada ga upotrebiti.

Prekomerena upotreba kozmetičkih preparata, zagađena atmosfera, znoj, prašina, loša nega i mnogi drugi faktori mogu uticati na zapušenje pora na skalpu i sprečiti disanje kože i njen zdrav razvoj. Takođe tvrda voda i hlorisana voda iz bazena može akumulirati štetne materije na kosi. Ovo stanje je lako primetiti, suv i iritiran skalp praćen svrabom i peruti ili vam je kosa masna, beživotna i krajevi su ispucali. Nedostaje vam volumena, a vlasi su slepljene i teško se oblikuju. Bukvalno sve suprotno onome kako bi želeli da izgleda vaša kosa. Upravo tada vam je potreban šampon za dubinsko pranje kose. Ali morate biti oprezni, jer ne mogu svi koristiti ovaj šampon.

Šampon za dubinsko pranje kose mogu koristiti svi, samo neki tipovi kose moraju obratiti posebnu pažnju pri njegovom korištenju. 

  • Farbana kosa: Prečesta upotreba šampona za dubinsko pranje može izblediti sveže farbanu kosu, zato nakon farbanja treba napraviti pauzu minimum nedelju dana. 
  • Keratin kosa: Osobe koje su odradile keratinski tretman trebaju imati u vidu da mogu smanjiti njegovu dugovečnost prečestom upotrebom ovog šampona.
  • Suva kosa: Tipovi kose koji su skloniji suvljoj kosi, kao što su talasasta, kovrdžava i plavuše trebaju da ograniče upotrebu šampona za dubinsko pranje kose.

Za ove tipove kose poželjno bi bilo koristiti šampon za dubinsko pranje kose jednom u dva do tri meseca i to isključivo birati one koji u sebi nemaju sulfata.

U zavisnosti koliko vaša kosa trpi kozmetičkih preparata svakodnevno, toliko često trebate koristiti šampon za dubinsko pranje. Ako jako intenzivno tretirate kosu kozmetičkim preparatima svakodnevno koristite ovaj šampon jednom u 10-15 dana. Takođe ako živite u oblasti gdje imate tvdu vodu bogatu mineralnim naslagama takođe koristite šampon jednom u 10-15 dana. Kod osoba koje ne koriste previše proizvoda i imaju meku vodu, odlična preventiva je koristiti ovaj šampon jednom u 2 meseca. U nastavku pogledajte najbolje preporuke zajedno sa ocenama korisnika preuzetih sa oficijalnih site-va.


Broj ocena: 492

0

Olaplex No4C šampon je idealan za dubinsko čišćenje i obnavljanje kose. Posebno je formulisan za uklanjanje svih nečistoća iz kose, čineći je nežnom i mekom već nakon prvog pranja. Sa oznakom "C" koja označava "Clarifying" (dubinsko čišćenje), ovaj šampon je namenjen svima koji imaju probleme sa teškim pranjem kose, uključujući perut, višak sebuma na koži glave ili čestu upotrebu preparata za oblikovanje kose. Olaplex No4C šampon ne isušuje kosu niti uklanja prirodna ulja, jer je formulisan bez sulfata i pH balansiran kako bi održao hidrataciju kose. Dakle, za sjajnu, meku i zdravu kosu, Olaplex No4C šampon je savršen izbor za sve koji žele dubinsko čišćenje bez kompromisa.

Cena: 3490 RSD / 250ml


Broj ocena: 274

0

Moroccanoil šampon za dubinsko pranje kose je proizvod koji uklanja svakodnevne nečistoće, vraćajući kosi beživotan, zdrav balans. Bogat argan i avokado uljima, keratinom, ekstraktima lavande, kamilice i jojobe, ovaj pročišćavajući šampon hrani vašu kosu dok nježno uklanja nečistoće. Siguran je za farbanu kosu i ne sadrži sulfate, fosfate i parabene. Šampon efikasno uklanja različite nečistoće, kao što su 88% ulja, 88% bakarnih zagađivača, 72% aluminijumskih zagađivača i 52% metala poput kalcijuma i naslaga minerala iz tvrde vode, prema rezultatima nezavisnog laboratorijskog istraživanja.

Cena: 3100 RSD / 250ml


Indola Act Now Purify šampon je negujući proizvod koji efikasno čisti kosu i kožu glave od štetnih nečistoća poput silikona, ostataka stilizovanja, hlorida i metala. Ovaj šampon dubinski čisti i detoksikuje kosu i kožu glave, boreći se protiv mikrobnih napada i peruti kako bi se uspostavilo zdravo okruženje za rast kose. Rezultat je zdrava kosa i koža glave, bez ljuskica i duboko očišćeni, a sve to bez izazivanja iritacije.

Cena: 1230 RSD / 300ml


Broj ocena: 238

0

K18 Peptide Prep Detox šampon je savršen za dubinsko čišćenje i detoksikaciju kose, uklanjajući sve od prljavštine, ulja, metala pa do ostatka teških proizvoda. Efikasan je čak i u tvrdoj vodi, boreći se protiv uobičajenih metala poput nikla, kadmijuma, olova, cinka i gvožđa. Pruža temeljno čišćenje bez oštećenja kose ili iritacije kože glave. Aktivni ugalj apsorbuje toksine, višak ulja i prljavštinu s kože glave i kose. Salicilna kiselina sprečava nakupljanje sebuma u folikulima bez isušivanja kose. Patentirani K18 Peptide™ pomaže smanjiti gubitak proteina tokom pranja, održavajući kosu mekom, jakom, zdravom i čistom.

Cena: 4284 RSD / 250ml


Pri pranju kose ovim šamponima, usredsredite se na teme jer je tu najviše nečistoća. Masirajte lagano teme kako bi se šampon dobro upio, a zatim nanesite penu na ostatak kose. Ostavite šampon da deluje nekoliko minuta pre ispiranja. Nakon pranja koristite neki hidratantni regenerator.