Šampon protiv opadanja kose

U modernom društvu, gubitak kose često predstavlja izazov sa kojim se mnogi suočavaju, a uzroci ovog problema mogu biti raznoliki i kompleksni. Loša ishrana, medicinski tretmani, upotreba određenih lekova, gljivične infekcije kože glave, stres, starost, genetika, hormonska neravnoteža i nepravilna ili prekomerna nega samo su neki od faktora koji mogu doprineti opadanju kose. Svakako, uvek je bolje da se posavetujete sa svojim dermatologom ukoliko opadanje već traje duže vreme.

Pravilno odabran šampon protiv opadanja kose može da popravi situaciju, uvek birajte one šampone za opadanje kose koji u sebi nemaju sulfata i parabena. Obratite pažnju da u sebi imaju neke od ovih sastojaka:

Ekstrakt koprive bogat vitaminima i mineralima, poboljšava cirkulaciju u skalpu, što doprinosi boljoj ishrani folikula kose i smanjenju gubitka kose.

Kofein stimuliše rast kose povećavajući protok krvi u folikulima, čime se poboljšava snabdevanje hranljivim materijama i podstiče aktivnost folikula.

Ekstrakt belog luka poseduje antioksidativna i protivupalna svojstva, pomažući u očuvanju zdravlja kože glave i sprečavanju gubitka kose.

Ekstrakt đumbira stimuliše cirkulaciju krvi, što može poboljšati snabdevanje folikula hranljivim materijama i podržati rast kose.

Biotin i keratin: Biotin igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja kose, dok keratin, strukturalni protein, jača vlasi i smanjuje lomljenje kose.

Ulje crvenog grožđa bogato antioksidantima, ovo ulje štiti folikule od oksidativnog stresa, podržava zdravu regeneraciju i jača strukturu kose.

Aloe vera smiruje kožu glave, smanjuje iritaciju i hidrira, što može pomoći u prevenciji gubitka kose uzrokovanog suvom kožom.

Ekstrakt hmelja sadrži fitonutrijente koji mogu podržati zdravlje kose, stimulišući rast i poboljšavajući opštu kondiciju vlasišta.

Ako ste i dalje u dilemi evo par konkretnih saveta šampona za opadanje kose

MACROVITA prirodni šampon za kosuje naša najbolja preporuka, sa esencijalnim sastojcima crvenog grožđa i đumbira, deluje kao sveobuhvatna zaštita od štetnih faktora poput UV zračenja, zagađenja životne sredine, boja za kosu, stresa i pušenja. Ovaj šampon kombinuje moćne aktivne ekstrakte prirodnih sastojaka s neophodnim vitaminima, pružajući potrebnu negu i revitalizaciju kose od korena do vrhova, poboljšavajući gustinu i podstičući rast.

Crveno grožđe, bogato antioksidansima, vitaminima C i K, kao i mineralima poput kalijuma, bakra i gvožđa, podržava bolji dotok krvi u folikule, podržavajući njihov rast i revitalizaciju. Studije pokazuju da hladno ceđeno ulje semenki grožđa može biti korisno za pacijente sa androgenom alopecijom.

Đumbir pojačava cirkulaciju krvi u vlasištu, podstičući rast kose, jačajući koren dlake i folikule. Bogatstvo masnih kiselina, vitamina i minerala u đumbiru ojačava pramenove kose, sprečavajući opadanje. Ovaj šampon je formulisan kako bi se smanjila i pojednostavila prema najnovijim istraživanjima, nudeći sve što je potrebno za optimalno zdravlje kose.

Subrina šampon protiv opadanja kose obogaćen ekstraktima hmelja i prosa, pruža efikasno jačanje kose i smanjenje gubitka vlasi. Osim toga, ojačava kosu, pružajući korenima dovoljno energije za rast nove kose. Subrina Recipe Strong Hair šampon protiv opadanja kose donosi dodatni efekat jačanja kose. Formulacija uključuje pažljivo odabrane sastojke koji ne samo da jačaju kosu, već i smanjuju prekomerni gubitak vlasi. Ovaj šampon hranljivo deluje na kosu, vraćajući joj vitalnost i energiju.

SASTOJCI: 

Ekstrakt prosa jača kosu pružajući korenima dovoljno energije za rast nove kose. Ovaj sastojak doprinosi jačanju folikula dlake, čime se smanjuje gubitak kose i podstiče opšta otpornost vlasi.
Ekstrakt hmelja, s druge strane, efikasno smanjuje prekomerno opadanje kose i istovremeno suzbija nedostatke na koži. Hmelj ima svojstva koja umiruju kožu glave i podržavaju zdravu ravnotežu, što doprinosi smanjenju iritacija i gubitka kose.

DX2 šampon, specijalno formulisan za muškarce, cilja na problem gubitka kose uzrokovanim dihidrotestosteronom (DHT). Ovaj šampon deluje protiv ćelavosti i sveobuhvatno na  očuvanje zdravlja kose pružajući sledeće benefite: čisti i neguje kosu, hrani koren kose, štiti od prekomernog gubitka, podstiče rast, čini kosu debljom i sjajnijom, dok je istovremeno dermatološki testiran.

Ključni sastojci uključuju Pronalen Fibro-Actif™, kompleks bioaktivnih molekula koji se bore protiv ćelavosti, jača i revitalizira kosu, produžavajući fazu rasta i smanjujući gubitak. Aloe Barbadensis Leaf Juice pruža hidrataciju i regeneriše vlasište, dok bogatstvo vitaminima i mineralima hrani kosu i umiruje iritacije.

Sinergija biljnih ekstrakta uklanja svrab i perut, hrani i jača koren i smanjuje upalne procese na vlasištu. Sadrži ekstrakte lavande, belog luka i koprive. 

Lavanda ima antiseptička i umirujuća svojstva. Može pomoći u suzbijanju bakterija na koži, smanjujući perut i iritaciju.

Kopriva je bogata vitaminima i mineralima koji podržavaju zdravlje vlasišta. Takođe, ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju peruti.Beli luk sadrži sumpor, koji ima antifungalna i antibakterijska svojstva. Može pomoći u borbi protiv mikroorganizama koji uzrokuju perut.

Da biste postigli najbolje rezultate prilikom korištenja šampona za opadanje kose, pridržavajte se sledećih koraka: Pre nanošenja šampona, temeljno pokvasite kosu toplom vodom. Ovo će pomoći da se otvore folikuli kose i omogući bolje prodiranje aktivnih sastojaka šampona. Uzmite odgovarajuću količinu šampona prema uputstvima na pakovanju. Za većinu šampona protiv opadanja kose, dovoljna je količina veličine novčića. Ravnomerno rasporedite šampon po kosi, fokusirajući se na teme i koren kose. Nežno masirajte teme prstima u kružnim pokretima. Ova masaža pomaže poboljšanju cirkulacije krvi u vlasištu, što može podržati rast kose i apsorpciju aktivnih sastojaka šampona. Ostavite šampon na kosi prema uputstvima na pakovanju. Većina šampona protiv opadanja kose ima preporučeno vreme delovanja koje treba poštovati. Posle preporučenog vremena delovanja, temeljito isperite šampon toplom vodom. Pazite da potpuno uklonite sve ostatke šampona s kose i vlasišta.