Šampon od koprive bez sulfata

Šampon od koprive bez sulfata je pravi izbor jer nježno čisti kosu, održava njen prirodni balans vlage, te pruža blagu i efikasnu negu bez agresivnih hemikalija koje mogu izazvati iritacije i oštetiti kosu dugoročno. Dajemo vam preporuku za šampon od koprive bez sulfata.

KRAUTERHOF šampon sa koprivom oživljava kosu pružajući joj ne samo prijatan miris već i osvežavajući osećaj. Kopriva je dugo prepoznata biljka koja podstiče jačanje korena kose. Ovaj šampon je idealan za redovnu upotrebu na normalnoj kosi, prilagođen je prirodnoj pH vrednosti kože, a pakovanje dolazi u zapremini od 500ml.

Šampon za sve tipove kose, obogaćen ekstraktom koprive u unapređenoj formuli, pruža efikasno čišćenje i negu kako kose, tako i kože glave. Sadrži posebne komponente koje olakšavaju raščešljavanje i doprinose lepšem izgledu kose. Ovaj šampon je pogodan za svakodnevnu upotrebu, čineći kosu čistom, negovanom i lako oblikovanom.

Šampon od koprive bez sulfata je pravo bogatstvo sastojaka poput vitamina C, koji ne samo što jača imunitet već i podstiče rast novih dlaka. Ova formula ima moć jačanja kose, kroz svoje mineralno bogatstvo, uključujući kalcijum, silicijum, magnezijum i gvožđe, ključne za jačanje korena i folikula dlake.

Osim toga, šampon od koprive sprečava stvaranje DHT-a, hormona povezanog sa gubitkom kose, čime održava gustoću i zdravlje vlasišta. Svojstva hlorofila, karotenoida i antocijanina osiguravaju efikasnu cirkulaciju krvi i kiseonika u vlasištu, što je ključno za podsticanje rasta guste i zdrave kose.

Ovaj šampon deluje kao prava vitaminska injekcija, sa širokim spektrom vitamina A, B, C i K, koji hrane kosu i daju joj sjaj. Osim što jača kosu, ovi sastojci daju joj punoću, sprečavajući lomljenje i pružajući zdrav izgled. Sve u svemu, šampon od koprive bez sulfata je kompleksna formula koja kombinuje najbolje prirodne sastojke kako bi očuvala, nahranila i ojačala kosu iz korena.

Podstiče rast kose: Šampon od koprive bez sulfata sadrži hranljive sastojke koji poboljšavaju cirkulaciju krvi u vlasištu. Ova poboljšana cirkulacija dovodi više hranljivih materija do folikula dlake, što podstiče rast nove kose.

Reguliše proizvodnju sebuma: Aktivni sastojci koprive pomažu u balansiranju proizvodnje sebuma, prirodnog ulja koje luče žlezde u vlasištu. Ova regulacija pomaže u održavanju optimalnog nivoa hidratacije, sprečavajući suvoću ili prekomernu masnoću kose.

Oslobađa peruti: Kopriva ima antimikrobna svojstva koja pomažu u borbi protiv bakterija i gljivica koje uzrokuju perut. Redovna upotreba šampona od koprive može smanjiti svrab i iritaciju vlasišta, ostavljajući kosu zdravom.

Jača kosu i koren: Proteini, vitamini i minerali prisutni u koprivi doprinose jačanju strukture kose i folikula. Ovo može smanjiti lomljenje kose i poboljšati opštu otpornost vlasi.

Sprečava opadanje: Kopriva ima svojstva koja podržavaju očuvanje kose, sprečavajući njeno prekomerno opadanje. Ojačavanje folikula i poboljšanje cirkulacije doprinose zadržavanju kose na glavi.
Čini kosu gušćom i sjajnijom: Zahvaljujući svojim hranljivim sastojcima, šampon od koprive bez sulfata doprinosi povećanju volumena kose, čineći je gušćom. Takođe, poboljšava sjaj kose, pružajući zdrav i prirodan izgled.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

  • 750ml šampona od koprive (u većem pakovanju, bez sulfata)
  • 30 ml tinkture od koprive,
  • 1 bočica vodenog rastvora AD kapi
  • 100ml Pantenol vodenog rastvora,
  • 50 ml ricinusovog ulja.

Ove sastojke možete naći u apoteci, a možete pogledati naše preporuke ispod.

Sve sastojke dodajte u veće pakovanje sve dobro promućkajte i šampon je spreman, možete dodati i dvije ampule vitamina B. Koristite šampon pri svakom pranju kose. Dobro ga utrljate u koren dlake, sačekajte par minuta pa onda isperite. Prije svake upotrebe dobro ga promućkajte, jer se ulja izdvoje na površinu tokom stajanja. Ovaj šampon će vam pomoći da kosa brže raste.