Šampon od belog luka protiv opadanja kose

Beli luk je jedan od najjačih prirodnih antikancerogena i pruža mnogo zdravstvenih blagodati. Iz ugla šampona glavnu ulogu ima alicin, to je jedinjenje na bazi sumpora koje se oslobađa kada se beli luk isecka ili na bilo koji način ošteti. Alicin je odgovoran za onaj jak specifičan miris belog luka. Šampon od belog luka blagotvorno djeluje na cjelokupno zdravlje kose, ali akcenat je na sprečavanju opadanja kose.

Sprečava opadanje kose i stimuliše rast nove: Šampon od belog luka deluje na folikul dlake i sprečava opadanje i vraća gustinu kosi. Alicin poboljšava cirkulaciju u  vlasištu i time stimuliše rast nove kose i čuva zdravlje folikule.

Oporavlja i jača oštećenu kosu: Alicin djeluje na koren dlake hrani ga i jača, a pojačana cirkulacija će brže ukloniti toksine iz korena dlake.

Antibakterijsko i antigljivično (antifungalno) dejstvo: Šampon od bijelog luka uništava mnoge bakterije, a pritom ne oštećuje kosu. Tako štiti od infekcije vlasišta (koje često uzrokuju opadanje kose), opadanja kose i peruti. Uklanja svrab i iritaciju sa vlasišta 

Pored svega toga, širok spektar antioksidanasa iz belog luka pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, koji mogu kosu učiniti krtom i ispucalom. Redovno korištenje šampona od belog luka stvara zdravu i jaku kosu i sprečava njeno opadanje.

Za šampon od belog luka potrebna su 3 sastojka:

  • 10-15 čenova belog luka
  • Kašika maslinovog ili kokosovog ulja
  • Šampon od 250ml bez sulfata, paraben i silikona

Što se tiče belog luka, ako ste u mogućnosti kupite onaj ljubičasti, ali i bijeli je takođe dobar.

Priprema:

Oljuštite i operite beli luk, stavite u blender u malo vode i blendajte dok masa ne postane kremasta, zatim dodajte ulje i mešajte dok se sve ne sjedini. Onda dodajte šampon i opet sve dobro promešajte. I vaš šampon od belog luka je spreman.

Jedina mana je ta što će se osećati neprijatan miris belog luka, dok kod kupovnih šampona to nije slučaj jer se tu koristi ekstrakt bijelog luka u kombinaciji sa lekovitim biljnim uljima. Ali efekat sprečavanja opadanja kose će biti jednako djelotvoran.

Važno je odabrati onaj šampon koji u sebi nema sulfata, jer bi ti sulfati narušili sve blagodati belog luka. Šamponi bogati sulfatima imaju primamljive mirise i mnogo penušaju. Zato uvijek čitajte sadržaj šampona, a ovi sulfati se najčešće kriju pod imenima lauret sulfat (SLS) i natrijum lauril sulfat (SLES).

Šampon za sve tipove kose s ekstraktom belog luka predstavlja unapređenu recepturu koja efikasno čisti i neguje kosu i kožu glave. Bogat je sastojcima koji olakšavaju raščešljavanje i doprinose lepšem izgledu kose. Ovaj šampon je idealan za svakodnevnu upotrebu. Redovna primena pomaže u obnavljanju kose, jača je i sprečava njeno opadanje. Nema potrebe za brigom jer tokom upotrebe nećete osetiti miris belog luka.

Šampon s belim lukom, napravljen po tradicionalnoj recepturi i od prirodnih sastojaka. Bogat je sa više od deset biološki aktivnih komponenti. Šampon sadrži ekstrakt koji ima antibakterijsko i antimikrobno dejstvo, podržavajući zdravlje folikula dlake, jačanje korena, sprečavanje opadanja i povećavanje volumena. Nema potrebe za brigom jer tokom upotrebe nećete osetiti miris belog luka.

Način upotrebe šampona od belog luka: Koristi se kao i svaki drugi šampon, nakon nanošenja blago izmasirati teme glave i zadržati šampon na kosi par minuta tako da se upiju sve korisne materije, a onda isprati.