Najbolji šampon za masnu kosu koja opada

Vaša kosa je masna i stalno opada? Na pravom ste mestu! Predstavićemo vam šampon koji zadovoljava sve uslove da vaša kosa bude zdrava, a pritom deluje na smanjenje masnoće i opadanja. Daćemo vam konkretne savete kako koristiti ovaj šampon i kako dodatno pojačati njegov efekat. Ako se ipak ne odlučite za ovaj šampon dobićete detaljan vodič kako da odaberete drugi i na koje sastojke da obratite pažnju. A sada da vam predstavimo najbolji šampon za masnu kosu koja opada.

Inovativan proizvod za masnu kosu koji kombinuje ekstrakte lista i korena koprive sa ekstraktom kantariona. Delikatno i prirodno reguliše prekomerno lučenje sebuma, hrani koren kose, sprečava opadanje i podstiče rast. Ovom formulom se pruža elastičnost kosi, sprečavajući pucanje i cvetanje krajeva.

Normalno opadanje kose je 100-150 vlasi dnevno, sve preko je previše i mora se reagovati. Odabir pravog šampon je veoma bitan. Šampon mora da očisti vlasište, otpuši koren i pore kako bi omogućio kosi da raste. 

Birajte biljni šampon za masnu kosu koja opada bez sulfata i parabena. Koji u sebi ima neki od ovih sastojaka: ekstrakt koprive, ulje kantariona,  arganovo ulje, ulje jojobe, ulje ruzmarina, protein svile.

Ako ste odabrali šampon koji isušuje previše kosu (verovatno u sebi ima sulfata), to na duže staze može upropastiti vašu kosu i stimulisati lojne žlezde da luče još više masti. Zato je važno da šampon dube nežan i na biljnoj bazi. Takav šampon će najpre uspostaviti zdravlje vaše kose i rešiti se masne i opadajuće kose.

Prilikom upotrebe šampona za masnu kosu koja opada važno je dobro umasirati teme glave, ali koristiti dlanove nikako prste, jer će oni dodatno stimulisati rad lojnih žlezda. Zadržite šampon na glavi 2-3 minuta, a onda dobro isperite.

  • Kontrolišite unos masti, posebno iz pržene hrane, masnih kiselina, mesa i mlečnih proizvoda, kako biste sprečili prekomerno lučenje loja, što može dovesti do masne kose i kože glave.
  • Unos ulja od lanenog semena, vitamina E i A, folne kiseline (vitamina B9), vitamina B6 i cinka u ishranu pruža podršku zdravlju kože i kose, doprinoseći smanjenju masne i opadajuće kose.