Najbolji šampon za masnu kosu i perut

Kako bi se rešili masne kose i peruti vrlo je važno odabrati pravi šampon. Treba biti bez sulfata i hemikalija, što više na biljnoj bazi. Šampon za masnu kosu i perut mora biti blag i bogat eteričnim uljima koji će ojačati dlaku i vlasi, tako otkloniti masnoću i perut. Sada ćemo vam predstaviti idealan šampon za ovaj problem.

Macrovita šampon protiv peruti sa maslinovim uljem i ruzmarinom predstavlja idealno rešenje za svakodnevnu negu kose bez sulfata. Ovaj šampon regeneriše kosu, obnavlja vitalnost i sjaj, istovremeno efikasno uklanja perut i masnoću.

Maslinovo ulje, proizvedeno u Grčkoj, je među najkvalitetnijim na svetu i ima izuzetno pozitivan uticaj na telo, lice i kosu. Ruzmarin (Rosmarinus officinalis), česta lekovita biljka, pruža podršku u borbi protiv peruti i masne kose, podstičući mikrocirkulaciju i delujući antiseptički.

Ovaj šampon je posebno efikasan zbog svoje prirodne formulacije, koja reguliše lučenje sebuma i suzbija perut, poboljšavajući opšte zdravlje temena. Takođe pomaže u balansiranju masne kose, smanjuje svrab, dubinski čisti i hidrira teme i kosu, ostavljajući ih zdravim, sjajnim i laganim.

Dermatološki testiran, pruža kompletnu negu kose uz prirodne sastojke.

Masna kosa ima svoje uzroke, a jedan od njih je prekomerna proizvodnja loja od strane lojnih žlezda. Na koži glave postoji 140.000 ovih žlezda, a loj se lakše kreće kroz ravnu kosu nego kroz kovrdžavu. Toplota, vlažnost, hormonalne promene i stres mogu dodatno povećati lučenje loja.

Perut, s druge strane, nastaje usled promena na površinskim ćelijama kože glave, što dovodi do ljuskanja i ljuštenja. Ove promene često potiču od nepravilne ishrane, a posebno se javljaju kod osoba sa masnom kožom, sklonim površinskim, akutnim i hroničnim bakterijskim oboljenjima kože. Preterano lučenje loja može vezivati ćelije zajedno na koži glave, a nepravilna ishrana može doprineti ovim nepravilnostima.

  • Ne češljate kosu često, jer tako dovodite više loja sa korena dlake na kosu
  • Smanjite unos masti, posebno iz pržene hrane, masnih kiselina, mesa i mlečnih proizvoda. Ovi faktori mogu povećati lučenje loja, što rezultira masnom kosom i kožom glave.
  • Biotin (vitamin B7) je ključno jedinjenje u borbi protiv peruti i seboreje. Bogat izvor biotina su soja, beli luk, ovas, ječam, avokado, lucerka, susam i kukuruz. Nedostatak vitamina B kompleksa, nezasićenih masnih kiselina i cinka može doprineti ovim problemima.
  • Uključivanjem ulja od lanenog semena, vitamina E i A, folne kiseline (vitamin B9), vitamina B6 i cinka u ishranu možete podržati zdravlje kože i kose.
  • Koristite mlaku vodu za pranje kose i smanjite upotrebu preparata na samo šampon.