Kako skinuti gnjide sa kose prirodnim putem

Prije nego vam damo konkretan savet kako da se rešite gnjida prirodnim putem. Vrlo je važno znati protiv čega se borimo. Gnjide i vaške nisu isto. Vaške su mali insekti veličine 2-3mm i slične su boje kao vlasi kose. Gnjide su jajašca vaši veličine 1mm, ovalnog su oblika i bele boje. Vaške je lako ukloniti uz pomoć dobrih šampona i preparata, dok su gnjide zalepljene za kosu i njih je teško ukloniti. 

Problem su gnjide i sve dok ih ne uklonite iz njih će se rađati nove vaši. Gnjide je jedino moguće ukloniti ručno uz pomoć češlja sa gustim zubcima. A sada da krenemo korak po korak do potpunog uklanjanja gnjida sa kose prirodnim putem.

Biće vam potrebno bilo koje sirće koje imate, češalj za gnjide, prirodni regenerator i šampon.

Korak 1: Dobro proverite i očešljajte kosu bez obzira da li je kosa kratka ili dugačka.

Korak 2: Pomešajte sirće sa vodom 1:1 i nanesite na kosu.

Korak 3: Odmah nakon nanošenja sirćeta naneti regenerator, koji će usporiti kretanje vaški. I ostavite sat vremena.

Korak 4: Nakon sat vremena operite kosu šamponom, pa isperite vodom.

Korak 5: Podelite kosu i započnite detaljno čišćenje uz pomoć češlja za gnjide. Očišćenu kosu razdvojite od neočišćene, tako da ste sigurno svaki pramen očistili.

Korak 6: I sledećih dana isčešljavajte kosu. Operite svu garderobu i posteljinu i dobro usisajte kuću.

Prirodni tretman možete ponovit 2 puta dnevno, nakon kojeg ide pauza od 2-3 dana.

Tretman je potpuno bezbedan za kožu glave. Njegova snaga je u uništavanju vaši, a istovremeno ne nanosi štetu folikulima dlake, što je od suštinskog značaja.

Zahvaljujući alfa hidroksi kiselini iz sirćeta, ovaj tretman efikasno uklanja vaši. I čini kosu masnom kako bi lakše gnjide iščešljali. Dodatna prednost ovog prirodnog tretmana je dezinfekcija temena, pružajući potpunu higijenu i osveženje.
Najbitnija stvar za uklanjanje gnjida prirodnim putem je da imate gusti češalj koji će iščešljati sve gnjide iz kose. Mi preporučujemo češalj za gnjide namijenjen baš za te svrhe.

Električni češalj za eliminaciju vaški pruža jednostavan i bezbedan način uklanjanja vaški bez potrebe za štetnim hemijskim sredstvima. Češljanje je dovoljno da se postigne efikasno uklanjanje vaški i gnjida, a češalj stvara električni napon između zubaca koji prilikom dodira sa vaškama ih ubija i eliminiše.

Ovaj praktičan uređaj je prikladan kako za decu, tako i za odrasle, pružajući siguran i neinvazivan pristup rešavanju problema sa vaškama bez potrebe za upotrebom štetnih hemikalija.

Ako se ipak odlučite na neprirodan način da se rešite gnjida. Pratite sledeće korake.

Nabavite sprej ili šampon za uklanjanje vaški. Ovi preparati će ubiti vaške koje možete onda lako isprati, dok će gnjide ostati i dalje u kosi. Šamponi protiv vaški sadrže masne sastojke koje će pomoći da gnjide lakše skliznu sa kose. Znači šampon će odstraniti vaške, ali gnjide će ostati na kosi. Gnjide jedino možete ukloniti ručno iščešljavanjem kose.

Prije upotrebe šampona kosa mora dobro da se proveri i očešlja. Potom se šampon nanosi na svaki dio kose u debelom sloju. Šampon treba da odstoji na kosi (piše na svim preparatima koliko, nikako ne držati više jer su prejaki), a potom se kosa dobro očešlja nekim češljem koji ima guste zupce. Pa tek onda isprati.